top of page
66848445_3065927793426110_40131339128584

Wie zijn wij?

KSA Adelaars is een jeugdbeweging in Kortrijk die bestaat sinds 1934. Elke zaterdagmiddag van 14u30 (poort is open vanaf 14u) t.e.m. 17u (17u30 voor de oudste leden) staat ons team van gemotiveerde leiders klaar om uw zoon of dochter op te vangen. Onze activiteiten starten en eindigen steeds in onze lokalen gelegen in de Beekstraat 65 in Kortrijk. Hier verzamelen we steeds en dan trekken we eropuit naar het park de Blauwe Poort, het 3 hofstedenpark, het kabouterbos dicht bij ons lokaal of vele andere fijne plekjes in de buurt. Omdat iedereen zich helemaal thuis zou voelen en we leeftijdsgebonden activiteiten zouden kunnen voorzien worden onze leden onderverdeeld in verschillende groepen (bannen).
 
Als jeugdbeweging staan bij ons plezier en creativiteit centraal. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich meteen op z'n gemak voelt proberen we vanaf het begin een goeie groepssfeer te creëren. Als leiders staan we dan ook open om problemen in de groep bespreekbaar te maken.
Daarnaast willen we onze leden op een leuke manier sociale en andere vaardigheden bijbrengen. Met bosspelen, crea, tochten en andere spetterende activiteiten hebben we voor elk wat wils. Daarnaast hebben we ook nog enkele speciale activiteiten zoals de zeedag en gaan we ook één keer per jaar op weekend. Deze weekends vallen meestal in maart en zijn een goeie voorbereiding voor ons zomerkamp.   

IMG_7168.JPG

Ons uniform

Ons uniform bestaat uit een lichtbauw KSA-hemd waar verschillende schildjes op genaaid kunnen worden. Ook hebben we donkerblauwe t-shirts van KSA Adelaars. Al deze en andere dingen kunnen verkregen worden op de jaarlijkse dia-avond en 2 weken nadien aan de poort. 
In onze KSA is een uniform niet verplicht, wel heeft het vele voordelen. 

  • Veilig op straat, zichtbaarheid door lichtblauwe hemden

  • Herkenbaarheid voor de leiders en andere mensen

  • Goed voor het groepsgevoel

  • Speelkleren die altijd vuil mogen worden

bottom of page